baglerrunden dokka 3dagersdopface

TCK 08

Da er to flotte dager på Ringerike unnagjort, - med Sundvolden Grand Prix lørdag og Ringerike Grand Prix søndag. I juniorklassen var Tønsberg godt med begge dager. Det var full "støtecup" lørdag, hvor Tønsberg var aktive med å prøve å etablere brudd og følge opp bruddforsøk. Etter ca. 3 mil ble bruddet for dagen etablert med 9 mann. Simen var med her. Bruddet hadde 1.40 til hovedfeltet når de startet på bakkeklatringa opp Krokkleiva. 4 km med 7% stigning i snitt er brutalt etter å ha sykla over 100 kilometer! Simen måtte slippe tet halvveis opp i bakken og kom inn på en flott 6. plass. Jon Anders og Edvardt holdt bra trøkk i det som var igjen av hovedfeltet og kom inn på respektable 21. og 26. plass. Mats måtte slippe tidlig i bakken og kom inn som nr. 33.

Søndag var det full fart fra start opp til Klekken. Deretter ble støtecupen fra lørdag gjenopptatt. Det resulterte imidlertid ikke i noe brudd. Det virket som om flere klubber, kanskje spesielt Gauldal, var fokusert på å holde høy fart for å eliminere brudd før de siste tre korte rundene i Hønefoss sentrum. Høydepunktet (alt etter hvordan man ser det...) på disse rundene på slutten var den berømte "Riperbakken". Selve bakken er bare 300 meter, men går tilnærmet rett til himmels! (30% på det meste). Hele Tønsberg satt godt framme inn i bakken første gang, men Jon Anders velta dessverre. På andre runden falt Mats og Edvardt noe av. Jon Anders kom seg nesten opp til tetgruppa. På tredjerunden var det full spiker opp bakken. Simen fikk en luke på toppen som økte til 7-8 sekunder. Det var imidlertid ikke nok til å klare å holde unna, så det ble spurtoppgjør blant 12 ryttere. Det endte med 5. plass for Simen, 24. for Jon Anders, 27. på Edvardt og 30. på Mats.

Ikke alle var like fornøyd med egen innsats men laginnsatsen er mer enn bestått! Det samme gjelder støttefunksjonene:) Langing fungerte bra, - og heldigvis ingen behov for assistanse fra den kuleste servicebilen i feltet

Vi hadde også med tre ryttere i seniorklassen; Henrik P, Henrik T og Martin. Alle var med på regionlaget til TeVeBu. Rittene lørdag og søndag har UCI-status, hvor de beste norske kontinentallaga er med. Som førsteårs senior (2 x Henrik) er det nok relativt brutalt å sitte med i et slikt felt, som talte over 150 stykker, men helt sikkert mange nyttige erfaringer å høste:) Mange ryttere ble tatt ut begge dager da spredningen i tid ble for stor. 74 stk fikk fullføre inn på lørdag, - kun 37 søndag. Tønsberg-gutta var blant de som ikke fikk fullført dessverre.

Henrik P har (etter undertegnedes anmodning) gitt følgende oppsummering av sin opplevelse: Jeg merket at det var forskjell på nivået. Sundvolden gikk greit frem til første virkelige bakke, over Røine. En bakke på rundt 3 km med 5-6% i snitt. Der kom jeg akkurat ikke over toppen med feltet, kom meg aldri opp til feltet igjen etter det. Fikk sykla litt over 8 mil før jeg ble tatt ut. I dag hang jeg greit med i feltet frem til en utforkjøring før de første bakkene begynte. Etter rundt 20 km. I bånn av bakken gikk en velt rett foran meg, kræsjet i han foran, så da var egentlig løpet kjørt.

Fikk uansett en fin helg med mye erfaring, og kjekt å se hvordan nivået var. Så vet jeg hva jeg må strekke meg etter.

Kommende aktiviteter

Ingen oppføringer er funnet

Aktivitetskalender

loader

TCK på Facebook

Landeveisgruppen

Landeveisgruppen

Aldersbestemte klasser år har i år trening på mandag med oppmøte Messeområdet. Nye syklister er hjertelig velkommen.

Kontakt: Per Bergsjø

terreng

Terrenggruppen

Gruppen skal ha et sportslig tilbud som er tilpasset den enkeltes ambisjoner og innsats gjennom hele året. Teknikk, styrke og utholdenhet skal prege treningen.

Kontakt: Hans Magne Holst 

Turgruppen

Turgruppen

Vi ønsker å gi et treningstilbud til deg som tursyklist. Oppmøte utenfor klubbhuset.Tilbudet innebefatter trening onsdager og søndager. Vi legger ut rute i forkant av treningene på Facebook

Kontakt: Hans Magne Holst